Jangan Ambil Mudah Ketika Beli Perabut Kayu, Anda Perlu Tahu Perkara-Perkara Ini

Mungkin ramai yang beranggapan semua perabot kayu adalah sama. Jika melihat luaran, anda tidak dapat membezakan kualiti dan jenis kayu yang digunakan. Kami senaraikan beberapa tip yang boleh membantu anda membeli perabot kayu.

#1 Jenis Kayu Yang Bagus

Terdapat pelbagai jenis kayu digunakan untuk membuat perabot. Sudah tentu setiap satunya berbeza harga dan penggunaan. Antara kayu yang sering digunakan ialah kayu merbau, kayu nyatoh, kayu cendana, kayu rengas dan kayu sentang.

#2 Cara Membersihkan Perabot Kayu

Perabot kayu perlu dibersihkan dengan kain lembut yang kering. Jika berkelapangan, seelok-eloknya perabot kayu ini dibersihkan setiap hari agar kekal berkilau dan Nampak seperti baru.

#3 Menentukan Kayu Yang Digunakan Elok Atau Tidak

Kayu yang bagusakan menjadikan perabot yang dihasilkan Nampak berkualiti setelah disiapkan. Permukaan akan menjadi licin dan hujung bucu yang sekata antara kesan yang mudah dillihat jika diperhatikan.

#4 Kesesuaian Di Rumah

Anda jangan sekali-kali meletakkan perabot kayu berhampiran kawasan yang berhaba. Haba akan menyebabkan kayu menjadi kering dan menghasilkan kesan rekahan berkekalan. Pastiakan merugikan anda jika perabot yang baru dibeli rosak sebelum waktunya.

#5 Tahan Lasak

Bukan semua perabot kayu tahan lasak dan boleh digunakan dalam tempoh yang lama. Anda perlu bijak, cuba lihat dahulu tahap kekukuhan sesuatu perabot sebelum membeli. Adakah bergoyang dan rapuh?

Jika anda inginkan perabot kayu berkualiti, anda boleh mendapatkannya di Rozel. Siri perabot Khayu dari Rozel menggunakan kayu halus semula jadi, dihasilkan oleh pakar dan mempunyai hasil simetri yang baik.

nak beli perabot kayu? jangan ambil mudah, anda perlu tahu perkara-perkara ini

Selain perabot kayu, Rozel juga mempunyai pelbagai pilihan sofa untuk dipilih.

nak beli perabot kayu? jangan ambil mudah, anda perlu tahu perkara-perkara ini

nak beli perabot kayu? jangan ambil mudah, anda perlu tahu perkara-perkara ini

Apa tunggu lagi? Jomlah ke Rozel. Sempena Hari Raya ini, Rozel turut mengadakan jualanraya yang berbaloi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *